fr

Boterhammen met radijsboter, rode ui en verse basilicum

< Boterhammen met radijsboter, rode ui en verse basilicum
  • Tijd 15 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 50g Balade-boter
  • 1/2 klein tomatenbrood
  • 50g gekonfijte tomaten
  • 1/4 bussel radijzen
  • Enkele blaadjes groene basilicum
  • 1/2 rode ui
  • 1 snuifje zout
  • Een draai van de pepermolen

Boterhammen met radijsboter, rode ui en verse basilicum

Boterhammen met radijsboter, rode ui en verse basilicum
  • Tijd 15 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Snijd het brood zo dik als je zelf wil. Toast de sneetjes enkele minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C tot de boterhammen licht krokant zijn.
  • Meng de boter en de slagroom in een kom tot een zacht en romig geheel.
  • Snij de topjes van de radijzen en spoel ze onder koud water. Hak ze in een hakmolen en voeg een halve gesnipperde rode ui en enkele blaadjes basilicum toe.
  • Meng deze ingrediënten onder de Balade-boter-roombereiding. Breng op smaak met peper en zout.
  • Smeer de botermengeling op de nog warme boterhammen: als de Balade-boter lichtjes smelt, wordt het nog lekkerder. Besprenkel je boterham met de resterende gesnipperde rode ui, stukjes gekonfijte tomaat en fijngehakte basilicum.
  • Nu nog opdienen, en smullen van je culinaire Balade-avontuur!
Tip: Als je geen hakmolen hebt, kun je ook gewoon een scherp mes of een kaasrasp gebruiken om de ingrediënten fijn te hakken.