fr

VOORBEREIDING

OP DE WANDELING

___
Vertrekpunt
Zwin Natuur Park Graaf Léon Lippensdreef 8 B-8300 Knokke-Heist
Informatie
 • Start : Zwin Natuur Park
  Graaf Léon Lippensdreef 8
  B-8300 Knokke-Heist
 • Winddichte jas
 • Verrekijker
 • Vogelhandboekje
 • Een gezonde dosis nieuwsgierigheid
 • Veel energie!
 • Toegankelijk voor rolstoelen (all-terrain rolstoelen beschikbaar) 
 • Toegankelijk voor kinderwagens 

Het zwin, jouw ontmoeting met de natuur

 • Tijd 0 min.
 • Moeilijkheid *
 • Afstand 0 km
Belgische kaart

IN PARTNERSCHAP MET :

Het zwin, jouw ontmoeting met de natuur

Het Zwin Natuur Park is in een nieuw jasje gestoken! Het dompelt elke bezoeker volledig onder in zijn bekende natuurlandschap. Er staan geen volières meer. In plaats daarvan vloeit het domein, dat werd geopend in 1872, nu naadloos over in zijn omgeving, genesteld tussen de duinen en de dijk. Tijdens je ontdekkingen wandel je door België en Nederland: het Zwin ligt pal op de grens en strekt zich 2,3 km lang uit aan de Noordzeekust. Een dagje Zwin betekent pret voor jong en oud, want de paden zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor kinderwagens en rolstoelen. Kun je er niet genoeg van krijgen? Dan zijn er betaalde wandelingen buiten het domein voor nog meer plezier.

duinen, zand, gras, wandelen, wandelaars

Onze eregasten: fauna en flora!

De leukste dingen aan het Zwin zijn de bewoners van het domein. Vooral de migrerende vogels, die in het park neerstrijken in de herfst (voordat ze verder naar het zuiden trekken) en in de lente (wanneer ze teruggaan naar koudere landen). Er passeren er duizenden, maar het park is ook het hele jaar door een thuis voor vele vogelsoorten. Er wonen ook heel wat insecten. Ze vallen niet op, maar ze zijn wel essentieel voor het ecosysteem van het Zwin. En omdat het domein twee biotopen bevat, de ene in de duinen en de andere geregeld overspoeld door zeewater, zijn de planten in het domein uiteenlopend en origineel. Al deze fascinerende planten en dieren bestuderen wordt nog veel leuker in het nieuwe observatiecentrum. Daar kun je genieten van een panoramisch uitzicht over het Zwin en meer leren met interactieve schermen en telescopen. Een leerrijk bezoekje vol teamwork: de ideale familie-uitstap!

gras, water

Onze ideetjes voor een ideale dag

Om maximaal van deze mooie dag aan de kust te genieten, hebben wij een paar ideetjes voor je. Eerste tip: koop je tickets op voorhand online! Zo kun je meteen het park binnen en aan je wandeling beginnen. Tweede tip: vergeet zeker de adembenemende tentoonstelling in het park over migrerende vogels niet. Ze is geschikt voor jong en oud, met veel interactie en zelfs een vliegsimulator. Wil je op de hoogte blijven over het leven in het park, het hele jaar door? Hou dan de nieuwsbrief en website in het oog. Om deze fijne dag af te sluiten, kun je spelen in het zand of een wandeling maken over de dijk. Na al dat ontdekken kan er bij de kleinsten en de iets ouderen wel een ijsje of wafel in op het strand!

vogel

Wanneer is jouw volgend Balade ervaring?

Vereeuwig deze momenten met een glimlach en deel dit instant familiegeluk dan met de Balade community.

___
Deel je foto’s met ons