fr

Pasta met verse tomaten, scampi’s, platte peterselie

  • Tijd 35 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 400g pasta
  • 5 romatomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 400g gepelde scampi’s
  • 250ml room
  • 5 takjes platte peterselie
  • Zout, zwarte peper

Pasta met verse tomaten, scampi’s, platte peterselie

  • Tijd 35 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Hak de look fijn.
  • Fruit de look 1 minuut in 1 el olijfolie.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met peper en zout en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur.
  • Roer af en toe om.
  • Doe de scampi’s bij de bereiding en bak nog 5 minuten.
  • Voeg de room toe en laat nog 5 minuten garen.
  • Voeg de gehakte peterselie toe, dek de pan af en zet het vuur uit.
  • Kook de pasta in licht gezouten kokend water.
  • Giet af en meng de pasta onder de saus.
  • Dien op.